Skip to main content

FAQ

Antwoorden op bijna
alle import vragen

Waarom Duitsland

Van de ons omringende landen is Duitsland een zeer geschikt land om op zoek te gaan naar jouw Land Rover. Het aanbod is groot en de uitvoeringen zijn veelal uiterst compleet en luxueus. Auto’s bij onze buren worden zorgvuldig onderhouden en met respect behandeld waardoor deze in een goede conditie verkeren. Supermarktschade, schade door lomp gedrag en geen respect hebben voor elkaars spullen, komt in Duitsland dan ook veel minder voor.

De aan te kopen Landrover zal altijd vergezeld gaan van de volledige onderhoudshistorie, iets wat gebruikelijk is in Duitsland. Als deze ontbreekt, of niet volledig is, zal van de aankoop worden afgezien. Helaas wordt er ook in Duitsland geknoeid met kilometerstanden en de onderhoudshistorie is dus heel belangrijk.

Veelal is het mogelijk om bij de aankoop garantievoorwaarden overeen te komen. Deze garantie is overdraagbaar en geeft extra zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van de Land Rover.

TUV keuring

Een tuv keuring is te vergelijken met onze algemene periodieke keuring (APK) echter deze keuring is strenger en meer uitgebreid. Tijdens de aankoop van je Landrover zal in alle gevallen een TUV keuring worden uitgevoerd. Dit heeft de volgende voordelen

  • Inspectie waardoor er een goed beeld is van de technische staat waarin de Land Rover verkeert.
  • I.c.m. oudere TUV rapportage inzicht in correcte kilometerstand
  • De TUV keuring wordt door de RDW erkend en overgenomen in het APK register waardoor de auto 2 jaar geen APK keuring hoeft te ondergaan

Transport

Het transport van je Landrover naar Nederland kan op 3 manieren plaatsvinden en is afhankelijk van waar deze zich bevindt en wordt aangekocht.

De auto kan, uiteraard in overleg met jou, over de weg naar Nederland worden gereden. Deze rit kan dan worden gezien als een uitgebreide proefrit. Eventuele onvolkomenheden worden gesignaleerd en kunnen direct bij aankomst in Nederland door Gerrit worden aangepakt en opgelost.

2e mogelijkheid is de auto te transporteren op een autoambulance. Voordeel hiervan is dat er geen exportkenteken hoeft te worden aangevraagd, wat de snelheid van afwikkeling bevorderd.

Tot slot kan de auto in combinatie met andere voertuigen worden opgehaald. We spreken dan van combinatie transport. Deze vorm van transport vergt wat meer tijd.

Speciale wensen

Ondanks de vaak Full-option uitvoering van een Land Rover wil de nieuwe eigenaar in veel gevallen enkele aanpassingen aan zijn wagen. Denk hierbij aan speciale velgen en/of banden, verlichting, cosmetische veranderingen, etc..

Gerrit zal deze aanpassingen met u bespreken en de wensen uitvoeren. Uw specifieke Land Rover is nu klaar om zorgeloos van te genieten.

MEER FAQ

Meer informatie? Neem contact met ons op.